Basic verhuurpakket

Het Basic pakket werd samengesteld voor verhuurders welke het beheer na het vinden van een solvabele huurder in eigen handen wensen te nemen. 

In dit pakket wordt de woning geschat en professioneel te huur gesteld op de markt.
De eigenaar kan uit alle solvabele kandidaat huurders dan steeds zelf de nieuwe huurder selecteren.

Hierna wordt door onszelf dan het huurcontract conform de vigerende wetgeving opgesteld en na ondertekening door beide partijen ook aan de registratie aangeboden.


Waardebepaling

Aan de hand van enkele belangrijke kenmerken van de woning zoals de leeftijd, typologie, aantal slaapkamers en bewoonbare oppervlakte, parkeermogelijkheden en ruimtecomfort wordt een realistische verhuurprijs geschat.
Hierbij wordt steeds rekening gehouden met de bouwfysische kwaliteit en zowel interne als externe staat van de woning samen met de omgevingsfactoren (zoals scholen, openbaar vervoer, etc..).

Tehuurstelling

De manier van voorstelling van het verhuurde pand is het eerste contact welke de kandidaat huurder heeft met de woning, hier hechten wij dan ook enorm veel belang aan!
Zo bieden wij naast een uitgebreide professionele fotoreportage ook de mogelijkheid aan om via een virtuele tour in de woning rond te wandelen, zo hebben de kandidaat huurders alvast een eerste indruk van het pand.
De fotoreportage en beschrijving van de woning wordt steeds gepubliceerd via alle zowel online als offline kanalen zoals Facebook, Immoportaalsites, Streekkrant, Instagram, etc..

Afronding dossier

Wanneer de eigenaar de nieuwe huurder kiest uit alle solvabele kandidaat huurders wordt het woninghuurcontract opgemaakt volgens de vigerende wetgeving.

Dit huurcontract wordt volledig tot in de puntjes overlopen met de nieuwe huurder zodoende alles duidelijk is. 

Hierna wordt de waarborg vastgelegd en na ondertekening wordt het nieuwe woninghuurcontract geregistreerd bij de overheid.

Indien gewenst kan optioneel de omstandige plaatsbeschrijving door ons worden opgemaakt.
Deze wordt steeds tegensprekelijk opgesteld zodoende er een objectieve weergave van de staat van de woning wordt weergegeven.

Heeft u vragen of wenst u bijkomende inlichtingen? laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

Dit geluid kan je leven redden

07 - 11 - 2019

Rookmelders zijn vanaf 1 januari 2020 wettelijk verplicht in elke Vlaamse woning. Sinds 2013 was het in huurwoningen en nieuwbouwwoningen al verplicht om één rookmelder per verdieping te hebben. Nu wordt die verplichting uitgebreid naar àlle woningen in Vlaanderen.

De Vlaamse wetgever voert een verplicht asbestinventarisattest in

30 - 10 - 2019

De asbestinventaris  is een inventaris van de aanwezige asbesthoudende toepassingen in een gebouw of een werkzone. Voor elk materiaal of gebouwonderdeel waar asbest in zit, geeft de asbestinventaris advies om het asbest veilig te beheren of te verwijderen.