Basic verhuurpakket

Het Basic pakket werd samengesteld voor verhuurders welke het beheer na het vinden van een solvabele huurder in eigen handen wensen te nemen. 

In dit pakket wordt de woning geschat en professioneel te huur gesteld op de markt.
De eigenaar kan uit alle solvabele kandidaat huurders dan steeds zelf de nieuwe huurder selecteren.

Hierna wordt door onszelf dan het huurcontract conform de vigerende wetgeving opgesteld en na ondertekening door beide partijen ook aan de registratie aangeboden.


Waardebepaling

Aan de hand van enkele belangrijke kenmerken van de woning zoals de leeftijd, typologie, aantal slaapkamers en bewoonbare oppervlakte, parkeermogelijkheden en ruimtecomfort wordt een realistische verhuurprijs geschat.
Hierbij wordt steeds rekening gehouden met de bouwfysische kwaliteit en zowel interne als externe staat van de woning samen met de omgevingsfactoren (zoals scholen, openbaar vervoer, etc..).

Tehuurstelling

De manier van voorstelling van het verhuurde pand is het eerste contact welke de kandidaat huurder heeft met de woning, hier hechten wij dan ook enorm veel belang aan!
Zo bieden wij naast een uitgebreide professionele fotoreportage ook de mogelijkheid aan om via een virtuele tour in de woning rond te wandelen, zo hebben de kandidaat huurders alvast een eerste indruk van het pand.
De fotoreportage en beschrijving van de woning wordt steeds gepubliceerd via alle zowel online als offline kanalen zoals Facebook, Immoportaalsites, Streekkrant, Instagram, etc..

Afronding dossier

Wanneer de eigenaar de nieuwe huurder kiest uit alle solvabele kandidaat huurders wordt het woninghuurcontract opgemaakt volgens de vigerende wetgeving.

Dit huurcontract wordt volledig tot in de puntjes overlopen met de nieuwe huurder zodoende alles duidelijk is. 

Hierna wordt de waarborg vastgelegd en na ondertekening wordt het nieuwe woninghuurcontract geregistreerd bij de overheid.

Indien gewenst kan optioneel de omstandige plaatsbeschrijving door ons worden opgemaakt.
Deze wordt steeds tegensprekelijk opgesteld zodoende er een objectieve weergave van de staat van de woning wordt weergegeven.

Heeft u vragen of wenst u bijkomende inlichtingen? laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

Dakisolatienorm: wat wijzigt er op 1 januari 2020?

24 - 06 - 2019

Vanaf 1 januari 2020 wordt het EPC-kengetal belangrijk want de woningcontroleur zal het gebrek ‘dakisolatie’ aankruisen wanneer er geen EPC is of wanneer het aanwezige EPC een bepaald minimaal kengetal vermeldt.

Zin en onzin van de mobiscore

16 - 06 - 2019

De Vlaamse overheid heeft onlangs een nieuwe tool gelanceerd: ‘jouw mobiscore’. Het geeft inzage in een reeks voorzieningen die in een gemeente te vinden zijn. De bereikbaarheid en de keuze van een woonplaats is en blijft echter subjectief, ongeacht de mobiscore.