Vergeet bij uw verhuis het energiecontract niet uit het oog

03 - 10 - 2018

In de drukte van een verhuis wordt regelmatig vergeten een nieuw energiecontract af te sluiten. Wees gerust, in dit geval kom je niet zomaar in het donker te zitten. Hierbij enkele tips om dit correct te regelen.

Er is geen contract afgesloten

Als je geen contract hebt afgesloten voor je nieuwe woning, neemt de netbeheerder tijdelijk de levering van gas en stroom over. De netbeheerder zal je een brief sturen waarin staat dat je een nieuwe energieleverancier moet kiezen.

Je hebt dus na de sleuteloverdracht wel even de tijd, maar wij raden altijd aan om zo snel mogelijk een nieuwe energieleverancier te kiezen. Hierbij kan je hier vergelijkende informatie vinden.

Wat met de meterstanden?

Ook als je pas na de sleuteloverdracht een nieuwe energieleverancier kiest, betaal je gewoon voor je gas en stroom. Dat doe je met terugwerkende kracht aan je nieuwe leverancier. Geef dus de meterstanden zo snel mogelijk door aan je nieuwe leverancier. Zo vermijd je dat je teveel betaalt.

Stel dat je de brieven van de netbeheerder negeert, dan word je uiteindelijk afgesloten. Dat kun je beter voorkomen, want een woning opnieuw aansluiten kost geld. Je kunt een eventuele afsluiting nog voorkomen door een spoedaanvraag te doen bij een energieleverancier.

Conclusie: regel je contract voor de verhuizing !

Het is geen ramp als je na de sleuteloverdracht nog een energiecontract moet afsluiten, maar het is natuurlijk verstandiger om dat eerder te regelen. Dat kan vanaf ongeveer 3 maanden voor de datum van de sleuteloverdracht.

Energiecontract meenemen?

Als je een bestaande woning achterlaat en daar een energiecontract hebt dat nog even loopt, Kan je ook het nog lopende energiecontract contract meeverhuizen naar je nieuwe woning. Zo voorkom je dat je een opzegvergoeding betaalt.

Bron: www.gaslicht.com

Terug naar het overzicht

Een fijne Kerst en een voorspoedig 2019 gewenst

17 - 12 - 2018

Het volledige team van Agence Van den Abeele wenst u prettige feestdagen en een boeiend, avontuurlijk en succesvol jaar 2019 toe. Ook volgend jaar zijn wij opnieuw "een huis voor uw thuis".

Tips tegen condensatie in de winter

04 - 12 - 2018

Tijdens de winter wil je het in huis liefst zo warm mogelijk maken. Tegenstrijdig met de koude temperaturen buiten kan je dan aan je ramen condensatie opmerken. Maar hoe hou je dat precies tegen? Wij geven je enkele tips mee.