Vergeet bij uw verhuis het energiecontract niet uit het oog

03 - 10 - 2018

In de drukte van een verhuis wordt regelmatig vergeten een nieuw energiecontract af te sluiten. Wees gerust, in dit geval kom je niet zomaar in het donker te zitten. Hierbij enkele tips om dit correct te regelen.

Er is geen contract afgesloten

Als je geen contract hebt afgesloten voor je nieuwe woning, neemt de netbeheerder tijdelijk de levering van gas en stroom over. De netbeheerder zal je een brief sturen waarin staat dat je een nieuwe energieleverancier moet kiezen.

Je hebt dus na de sleuteloverdracht wel even de tijd, maar wij raden altijd aan om zo snel mogelijk een nieuwe energieleverancier te kiezen. Hierbij kan je hier vergelijkende informatie vinden.

Wat met de meterstanden?

Ook als je pas na de sleuteloverdracht een nieuwe energieleverancier kiest, betaal je gewoon voor je gas en stroom. Dat doe je met terugwerkende kracht aan je nieuwe leverancier. Geef dus de meterstanden zo snel mogelijk door aan je nieuwe leverancier. Zo vermijd je dat je teveel betaalt.

Stel dat je de brieven van de netbeheerder negeert, dan word je uiteindelijk afgesloten. Dat kun je beter voorkomen, want een woning opnieuw aansluiten kost geld. Je kunt een eventuele afsluiting nog voorkomen door een spoedaanvraag te doen bij een energieleverancier.

Conclusie: regel je contract voor de verhuizing !

Het is geen ramp als je na de sleuteloverdracht nog een energiecontract moet afsluiten, maar het is natuurlijk verstandiger om dat eerder te regelen. Dat kan vanaf ongeveer 3 maanden voor de datum van de sleuteloverdracht.

Energiecontract meenemen?

Als je een bestaande woning achterlaat en daar een energiecontract hebt dat nog even loopt, Kan je ook het nog lopende energiecontract contract meeverhuizen naar je nieuwe woning. Zo voorkom je dat je een opzegvergoeding betaalt.

Bron: www.gaslicht.com

Terug naar het overzicht

Mag je iemand meenemen naar de algemene vergadering van mede-eigenaars?

25 - 02 - 2019

In tegenstelling tot vroeger mag je volgens de nieuwe appartementswet van 1 januari 2019 je laten bijstaan door één persoon.

Wijziging in de verplichting van rookmelders sinds 2019

15 - 02 - 2019

De spelregels rond rookmelders zijn sinds 1 januari 2019 weer iets strenger geworden in Vlaanderen. Waar en wanneer zijn ze nu precies verplicht?