Verbod op stookolieketels in 2021 alleen bij nieuwbouw en energierenovatie

15 - 08 - 2018

Er komt nog geen algemeen verbod op de verkoop van stookolieketens in 2021 in Vlaanderen, maar enkel bij nieuwbouw en ingrijpende energierenovatie.

De Belgische Federatie van Brandstoffenhandelaars had onlangs nog verbolgen gereageerd op de beslissing van de Vlaamse regering om de verkoop van stookolieketels te verbieden vanaf 2021. Maar Vlaanderen is niet bevoegd voor zo'n verkoopsverbod, dat is een federale bevoegdheid.

Er komt in 2021 dus nog geen algemeen verbod op de verkoop

Vlaanderen zal er wel voor zorgen dat vanaf 2021 stookolieketels bij nieuwbouw en bij ingrijpende energetische renovaties niet meer kunnen. De bedoeling is af te stappen van fossiele brandstoffen in functie van ons klimaat, ons milieu en onze gezondheid en voor alle volgende generaties.

Bron: Belga

Terug naar het overzicht

Een fijne Kerst en een voorspoedig 2019 gewenst

17 - 12 - 2018

Het volledige team van Agence Van den Abeele wenst u prettige feestdagen en een boeiend, avontuurlijk en succesvol jaar 2019 toe. Ook volgend jaar zijn wij opnieuw "een huis voor uw thuis".

Tips tegen condensatie in de winter

04 - 12 - 2018

Tijdens de winter wil je het in huis liefst zo warm mogelijk maken. Tegenstrijdig met de koude temperaturen buiten kan je dan aan je ramen condensatie opmerken. Maar hoe hou je dat precies tegen? Wij geven je enkele tips mee.