Rookmelders vanaf 2020 verplicht in alle Vlaamse woningen

14 - 03 - 2017

De Vlaamse meerderheidspartijen CD&V, N-VA en Open VLD willen rookmelders verplichten in alle Vlaamse woningen. En dit vanaf 1 januari 2020. Het voorstel werd op 22 februari 2017 goedgekeurd door het Vlaams Parlement.

REDEN

In vergelijking met andere Europese landen, vallen er in België nog altijd veel doden bij woningbranden. Een algemene verplichting kan vooral ’s nachts van levensbelang zijn. Dit omdat de meeste branden ‘s nachts ontstaan en slachtoffers simpelweg niet ontwaken.


Momenteel worden rookmelders enkel verplicht bij onderstaande gevallen:

 

  • Nieuwbouw
  • Renovatiewerken waarvoor een stedenbouwkundige vergunning vereist is
  • Huurcontracten voor huurwoningen of studentenkamers ondertekend na 31 december 2012
  • Woningen aangekocht na 1 januari 2013 met een bijzondere sociale lening


Vanaf 2020 zal deze verplichting ook gelden voor de overige 60% van het Vlaamse woonpatrimonium. Een betere brandveiligheid in Vlaanderen zal ongetwijfeld levens redden.

Bron: www.biv.be

Terug naar het overzicht

360┬░ Virtual Tour: de nieuwe trend

03 - 04 - 2018

Met de 360° virtual tour navigeer je gemakkelijk doorheen het volledige pand. Op deze manier kunnen klanten al een eerste indruk krijgen van het pand. Dit kan van thuis uit via je website of in het immokantoor met een tablet.

Vastgoed aankopen in functie van de hervorming van het verkooprecht

26 - 03 - 2018

Door de hervorming van het verkooprecht zal een kandidaat-koper de rekening dienen te maken welk regime inzake registratierechten, oud dan wel nieuw, voor hem het gunstigst uitvalt.