Met vrienden samenwonen? Vanaf nu ook woonverzekering voor medehuurders

07 - 11 - 2018

Steeds meer jongeren huren een huis of appartement met een groep vrienden. Axa België pakt nu als eerste uit met een woonverzekering voor medehuurders. Zo kan je zorgeloos samenhuizen.

Samen verzekerd

De nieuwe woonverzekering van Axa neemt alle medehuurders op in één contract, zodat ze verzekerd zijn tegen brand, water- en stookolieschade, schade door diefstal, glasbreuk, storm, hagel, bliksem en natuurrampen. Zo ligt het risico op onderverzekering of dubbel verzekerd zijn veel lager. Je hoeft de contracten niet onderling te gaan vergelijken en je kan zowel privé- als gemeenschappelijke inboedel samen verzekeren.

Voordeliger

Medehuurders kunnen een polis laten opstellen op basis van hun specifieke behoeften, met eventueel extra dekkingen of een ‘samenhuurderspact’ waarin de betaling van de huur, de huurwaarborg en algemene kosten vastgelegd worden.

Daarnaast is de polis op financieel vlak een pak voordeliger, omdat het om één enkel contract gaat en niet iedereen zich apart moet verzekeren.

Bron: livios.be

Terug naar het overzicht

Mag je iemand meenemen naar de algemene vergadering van mede-eigenaars?

25 - 02 - 2019

In tegenstelling tot vroeger mag je volgens de nieuwe appartementswet van 1 januari 2019 je laten bijstaan door één persoon.

Wijziging in de verplichting van rookmelders sinds 2019

15 - 02 - 2019

De spelregels rond rookmelders zijn sinds 1 januari 2019 weer iets strenger geworden in Vlaanderen. Waar en wanneer zijn ze nu precies verplicht?