Huizenjacht groeit uit tot hobby voor Belgen

30 - 08 - 2018

Belgen gaan zeer grondig te werk bij het zoeken naar de woning van hun dromen. Kopers die op zoek zijn naar een bestaand huis melden dat ze gemiddeld 12 huizen hebben bezocht vóór ze tekenden voor de woonst van hun dromen.

Belgen zijn kieskeurige kopers

En ze hebben gelijk ook, want het gaat ofwel om een huis om in te wonen als hoofdverblijf, ofwel om een belangrijke investering waarop ze dus een aantrekkelijke inkomensmarge willen realiseren, zonder onaangename verrassingen.

Voor de aankoop van een nieuw huis (eigen bouw of nieuw gebouwd), is de zoektocht minder tijdrovend maar wel intensiever.

Voor een bestaand huis moet er met meer factoren rekening worden gehouden, zoals bijvoorbeeld het budget voor een eventuele renovatie. Kopers doen er dus iets langer over om te zoeken en te beslissen.

Zoekertjes bekijken

De jacht op een droomhuis begint met het zoeken naar aanbiedingen, meestal in de vorm van zoekertjes op websites of in kranten.

Zoekertjes sorteren en informeren

Na kennis genomen te hebben van het aanbod gaan de Belgen sorteren: ze informeren zich over een selectie van 4 of 5 panden per maand. Pas daarna beslissen ze om de makelaar of de eigenaar te contacteren.

De lente is het hoogseizoen voor de huizenjacht

De lente is voor de Belgen duidelijk de favoriete periode om op jacht te gaan, mede dankzij de zachtere en gunstigere weersomstandigheden.”

Bron: bouwenwonen.net

Terug naar het overzicht

Een fijne Kerst en een voorspoedig 2019 gewenst

17 - 12 - 2018

Het volledige team van Agence Van den Abeele wenst u prettige feestdagen en een boeiend, avontuurlijk en succesvol jaar 2019 toe. Ook volgend jaar zijn wij opnieuw "een huis voor uw thuis".

Tips tegen condensatie in de winter

04 - 12 - 2018

Tijdens de winter wil je het in huis liefst zo warm mogelijk maken. Tegenstrijdig met de koude temperaturen buiten kan je dan aan je ramen condensatie opmerken. Maar hoe hou je dat precies tegen? Wij geven je enkele tips mee.