Hoe verf je plinten?

12 - 06 - 2018

Plinten zijn heel bepalend voor de uitstraling van een ruimte. Daarom is het fijn dat je ze zelf kunt verven.

Enkele tips vooraf

  • Wil je je hele muur schilderen? Verf dan eerst de plinten en daarna pas de muur.
  • Kit de rand tussen de plint en de muur met acrylaatkit.
  • Wil je een nieuwe vloerbedekking? Verf dan eerst de plinten voor je de vloerbedekking erin legt. Vloerbedekking afplakken is niet eenvoudig.

De voorbereiding

Maak de plinten goed schoon en ontvet ze daarna. Vul daarna eventuele beschadigingen aan de plinten op met een vulmiddel.

De volgende stap is het schuren van de plinten, als dat nodig is. Plinten van geschaafd hout hoeven niet geschuurd te worden.

Plak ten slotte de plinten af met afplaktape en dek de vloer af. Zo weet je zeker dat je netjes werkt.

De plinten een grondlaag geven

Door je plinten eerst te gronden, zorg je voor een betere dekking en een betere hechting van de laklaag. Zorg ervoor dat je eerst met de houtnerf mee verft en vervolgens tegen de houtnerf in. Laat de grondverf ten slotte goed drogen.

De plinten lakken

Als de grondverf goed is opgedroogd, schuur je de plinten nogmaals. Maak de plinten vervolgens weer stofvrij en ontvet ze eventueel. Daarna kun je beginnen met lakken.

Breng de lak op dezelfde manier aan als de grondverf. Voor het beste resultaat breng je twee laklagen aan. Zorg ervoor dat je de plinten tussen de lagen door nog eens licht schuurt en daarna weer stofvrij maakt.

Haal ten slotte de afplaktape eraf als de verf nog niet goed droog is. Zo voorkom je beschadigingen aan de lak.

Laat de lak goed uitharden. Na een week is de plint kras- en stootvast.

Plinten kan je ook afgelakt bestellen

Het is natuurlijk ook mogelijk om de plinten te laten verven, of om je nieuwe plinten afgelakt te bestellen, bijvoorbeeld bij de Plintenfabriek. Deze producten kun je voorgelakt en afgelakt bestellen. Hierbij is elke RAL-kleur mogelijk. Dit bespaart je een hoop tijd en moeite.

Bron: bouwenenwonen.net

Terug naar het overzicht

Een fijne Kerst en een voorspoedig 2019 gewenst

17 - 12 - 2018

Het volledige team van Agence Van den Abeele wenst u prettige feestdagen en een boeiend, avontuurlijk en succesvol jaar 2019 toe. Ook volgend jaar zijn wij opnieuw "een huis voor uw thuis".

Tips tegen condensatie in de winter

04 - 12 - 2018

Tijdens de winter wil je het in huis liefst zo warm mogelijk maken. Tegenstrijdig met de koude temperaturen buiten kan je dan aan je ramen condensatie opmerken. Maar hoe hou je dat precies tegen? Wij geven je enkele tips mee.