Enkele renovatiefouten die de waarde van je woning kelderen

20 - 08 - 2018

Wil je je woning verkopen met winst, dan is renoveren waarschijnlijk een goed idee. Maar ga toch maar niet té enthousiast aan de slag met je sloophamer, want voor je het weet ga je te ver en zie je die winst aan je neus voorbijgaan.

Te veel muren neerhalen

Je wil een open ruimte creëren, zodat je woning zonnig en ruim oogt. Maar te veel muren of net de verkeerde muren slopen, heeft juist een averechts effect. Een deuropening vergroten is minder drastisch maar heeft wel het gewenste effect.

Slaapkamers samenvoegen

Een woning met vijf slaapkamers is immers meestal meer waard dan een woning met maar twee slaapkamers, hoe groot ze ook zijn.

Een zwembad in de tuin plaatsen

Het is verleidelijk om je huis te proberen opwaarderen door een zwembad te plaatsen, maar op de eindafrekening is zoiets vooral een zware kostenpost, terwijl het voor kopers niet doorslaggevend zal zijn.

Pas op met stijlen

Een hypermoderne badkamer installeren in een typische woning in seventies-stijl, is niet het beste idee. Dat creëert een stijlbreuk die er niet alleen gek uitziet, maar die je toekomstige koper ook nog eens beperkt.

Dure upgrades voorzien in een niet-zo-duur huis

Te hoogwaardige renovaties zullen hun waarde helaas niet opbrengen. Hou je huis dus zo gelijkwaardig mogelijk, met kamers die passen bij de prijs die je wil (en kan) vragen.

Een dure tuin aanleggen

Een verzorgde tuin spreekt kopers aan, dat klopt, maar je hele tuin gaan aanleggen met verfijnde bloemenperkjes, een kruidenbak en een stel exotische bomen is toch nét een stap te ver. Een tuin moet er gewoon goed en verzorgd uitzien

Bron: zimmo.be

Terug naar het overzicht

Mag je iemand meenemen naar de algemene vergadering van mede-eigenaars?

25 - 02 - 2019

In tegenstelling tot vroeger mag je volgens de nieuwe appartementswet van 1 januari 2019 je laten bijstaan door één persoon.

Wijziging in de verplichting van rookmelders sinds 2019

15 - 02 - 2019

De spelregels rond rookmelders zijn sinds 1 januari 2019 weer iets strenger geworden in Vlaanderen. Waar en wanneer zijn ze nu precies verplicht?