Een woonlening sluit je af met een schuldsaldoverzekering

03 - 12 - 2017

Een woning kopen of bouwen gaat meestal gepaard met het aangaan van een lening. Hou hierbij rekening met situaties waarbij bijvoorbeeld jij of je partner overlijdt en de last van de interest en kapitaalaflossingen te groot wordt. Een schuldsaldoverzekering biedt hierbij de oplossing.

Wat is een schuldsaldoverzekering?

Dit is een tijdelijke overlijdensverzekering die wordt afgesloten in het kader van een hypothecaire lening. Wanneer je vroegtijdig overlijdt, zorgt de schuldsaldoverzekering ervoor dat het verzekerde maar nog niet terugbetaalde bedrag van de lening wordt terugbetaald aan de bank waar je het geld hebt geleend.

Schuldsaldoverzekeringen zorgen ervoor dat  je nabestaanden te beschermen tegen torenhoge afbetalingen bij overlijden. In ideale omstandigheden heb je de verzekering uiteraard nooit nodig, maar wanneer er toch iets misgaat, is je gezin wel beschermd.

Een schuldsaldoverzekering is niet verplicht en je kiest zelf waar je de verzekering afsluit. Je bepaalt zelf welk percentage van het geleende bedrag je laat verzekeren.

Schuldsaldoverzekeringen vergelijken

Het is zeker zinvol om de verschillende aanbiedingen van schuldsaldoverzekeringen te vergelijken. Zo kan bijvoorbeeld de dekking verschillen of kan de verzekering ook gelden bij bij arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid.

Terug naar het overzicht

360┬░ Virtual Tour: de nieuwe trend

03 - 04 - 2018

Met de 360° virtual tour navigeer je gemakkelijk doorheen het volledige pand. Op deze manier kunnen klanten al een eerste indruk krijgen van het pand. Dit kan van thuis uit via je website of in het immokantoor met een tablet.

Vastgoed aankopen in functie van de hervorming van het verkooprecht

26 - 03 - 2018

Door de hervorming van het verkooprecht zal een kandidaat-koper de rekening dienen te maken welk regime inzake registratierechten, oud dan wel nieuw, voor hem het gunstigst uitvalt.