Contacteer de syndicus als je een appartement koopt

19 - 12 - 2017

De drie belangrijkste factoren die de meeste mensen afwegen bij hun zoektocht naar een appartement zijn de grootte, de ligging en de kostprijs.

Hoe zit het met de financiële toestand van het gebouw?

Vraag dus bij de syndicus de kapitaalsituatie en vergaderverslagen op.

Veel gebouwen leggen een reservekapitaal aan om verwachte investeringen te dekken. Het is natuurlijk ook gewoon verstandig om een reservepotje aan te leggen.

Lees zeker de statuten er op na. Je vindt er de verdeling van algemene kosten en de verdeelsleutels die gehanteerd worden.

Als je een appartement koopt, dan wordt de syndicus je administratief en technisch aanspreekpunt. Zoek op voorhand uit of de syndicus een professional of een mede-eigenaar.

Is de syndicus aangesloten bij het Beroepsinstituut Van Vastgoedmakelaars. Dan weet je in ieder geval dat hij voldoet aan strenge voorschriften en voldoende geschoold is. Een goede syndicus volgt de bepalingen van de wet, organiseert jaarlijks een algemene vergadering en houdt een duidelijke boekhouding bij.

De syndicus zal je ook informeren omtrent eventuele toekomstige investeringen die reeds beslist werden voor het gebouw. Informeer je dus op voorhand, zodat je niet met onvoorziene kosten opgezadeld wordt!

Terug naar het overzicht

360° Virtual Tour: de nieuwe trend

03 - 04 - 2018

Met de 360° virtual tour navigeer je gemakkelijk doorheen het volledige pand. Op deze manier kunnen klanten al een eerste indruk krijgen van het pand. Dit kan van thuis uit via je website of in het immokantoor met een tablet.

Vastgoed aankopen in functie van de hervorming van het verkooprecht

26 - 03 - 2018

Door de hervorming van het verkooprecht zal een kandidaat-koper de rekening dienen te maken welk regime inzake registratierechten, oud dan wel nieuw, voor hem het gunstigst uitvalt.