Bepalende criteria voor de huurprijs

02 - 08 - 2018

De ligging

De ene stadswijk is de andere niet. Waar de woning gelegen is, bepaalt voor een groot deel de prijs.

Oppervlakte en inrichting

De grootte van het pand is meestal evenredig met de huurprijs. Gaat het om een appartement, dan zijn een lift en eveneens een mooie indeling van belang.

De staat van de woning en het onderhoud

Een kraaknette, modern ingerichte woning zal ongetwijfeld sneller in de smaak vallen dan een woning die weinig onderhouden is.

Energie

Huurders willen hun energierekening zo laag mogelijk houden. Is de woning geïsoleerd en is het er snel aangenaam warm te maken? Een energiezuinig huis doet de verwarmingskosten dalen.

Vandaag worden het verbruik het verbruik van energie en water rechtstreeks door de huurder aan de maatschappij betaald voor woningen en recente appartementen. Bij oudere appartementsgebouwen is er wel nog een provisie (maandelijks bedrag) voor water en energie

Een tuin of terras

In een stadsomgeving is een groendeel een must. Ook voor een appartement is een terras of balkon met een mooi uitzicht een extra troef.

Bron: zimmo.be

Terug naar het overzicht

Mag je iemand meenemen naar de algemene vergadering van mede-eigenaars?

25 - 02 - 2019

In tegenstelling tot vroeger mag je volgens de nieuwe appartementswet van 1 januari 2019 je laten bijstaan door één persoon.

Wijziging in de verplichting van rookmelders sinds 2019

15 - 02 - 2019

De spelregels rond rookmelders zijn sinds 1 januari 2019 weer iets strenger geworden in Vlaanderen. Waar en wanneer zijn ze nu precies verplicht?