Bepalende criteria voor de huurprijs

02 - 08 - 2018

De ligging

De ene stadswijk is de andere niet. Waar de woning gelegen is, bepaalt voor een groot deel de prijs.

Oppervlakte en inrichting

De grootte van het pand is meestal evenredig met de huurprijs. Gaat het om een appartement, dan zijn een lift en eveneens een mooie indeling van belang.

De staat van de woning en het onderhoud

Een kraaknette, modern ingerichte woning zal ongetwijfeld sneller in de smaak vallen dan een woning die weinig onderhouden is.

Energie

Huurders willen hun energierekening zo laag mogelijk houden. Is de woning geïsoleerd en is het er snel aangenaam warm te maken? Een energiezuinig huis doet de verwarmingskosten dalen.

Vandaag worden het verbruik het verbruik van energie en water rechtstreeks door de huurder aan de maatschappij betaald voor woningen en recente appartementen. Bij oudere appartementsgebouwen is er wel nog een provisie (maandelijks bedrag) voor water en energie

Een tuin of terras

In een stadsomgeving is een groendeel een must. Ook voor een appartement is een terras of balkon met een mooi uitzicht een extra troef.

Bron: zimmo.be

Terug naar het overzicht

Een fijne Kerst en een voorspoedig 2019 gewenst

17 - 12 - 2018

Het volledige team van Agence Van den Abeele wenst u prettige feestdagen en een boeiend, avontuurlijk en succesvol jaar 2019 toe. Ook volgend jaar zijn wij opnieuw "een huis voor uw thuis".

Tips tegen condensatie in de winter

04 - 12 - 2018

Tijdens de winter wil je het in huis liefst zo warm mogelijk maken. Tegenstrijdig met de koude temperaturen buiten kan je dan aan je ramen condensatie opmerken. Maar hoe hou je dat precies tegen? Wij geven je enkele tips mee.