Belgen steeds meer vertrouwd met connectiviteit in huis

10 - 07 - 2018

De bouwsector blijft verder digitaliseren. Overal duiken er handige apps en slimme tools op die het de bewoner nog makkelijker maken.

De technologische vooruitgang op gebied van connectiviteit heeft het voorbije jaar niet stilgestaan. Het aansturen van verlichting, verwarming en beveiliging deden we al langer, anno 2018 kunnen alle apparaten in huis met elkaar in verbinding staan.

Te duur en te ingewikkeld?

Hoewel deze termen lang voor velen een ver-van-mijn-bed-show waren, waait de wind tegenwoordig uit een andere hoek. Eigenaars van een geconnecteerd systeem zijn veelal tevreden. Vanaf 2018 zien we echt één trend die connectiviteit  verbindt.

Wooncomfort was nog nooit zo toegankelijk. Voor ieders budget is er tegenwoordig een geconnecteerde oplossing, zelfs voor mensen die ingrijpende renovatiewerken willen doorvoeren met een beperkt budget. Een laptop, desktop of tablet en verbinding met het internet kan al voldoende zijn voor een home automation.

Meten is weten

Slechts 22 procent van de huiseigenaars lijkt te weten dat de aanschaf van geconnecteerde, energiebesparende systemen premies met zich meebrengt.

Een betere kennis van de mogelijkheden en voordelen, samen met een bewustwording van de mogelijke premies, maken van geconnecteerde systemen een succesproduct.

Bron: bouwenenwonen.net

Terug naar het overzicht

Mag je iemand meenemen naar de algemene vergadering van mede-eigenaars?

25 - 02 - 2019

In tegenstelling tot vroeger mag je volgens de nieuwe appartementswet van 1 januari 2019 je laten bijstaan door één persoon.

Wijziging in de verplichting van rookmelders sinds 2019

15 - 02 - 2019

De spelregels rond rookmelders zijn sinds 1 januari 2019 weer iets strenger geworden in Vlaanderen. Waar en wanneer zijn ze nu precies verplicht?