Allereerste appartementsgebouw met leeftijdslimiet voor bewoners

16 - 11 - 2017

Wie straks in de Hasseltse Kapertoren wil wonen of er een stulpje wil huren, zal jonger moeten zijn dan 32 jaar.

Binnenkort krijgt Hasselt de allereerste woontoren van Vlaanderen met een leeftijdslimiet voor haar bewoners. Wie straks in de Hasseltse Kapertoren wil wonen of er een stulpje wil huren, zal jonger moeten zijn dan 32 jaar.

Let wel, iedereen zal er een appartement kunnen kopen, dus ook mensen van 32 of ouder. Maar voor wie er zélf gaat wonen, is het belangrijk dat minstens de jongste bewoner minder dan 32 lentes telt. Eens je er ingetrokken bent en er woont, mag je er uiteraard zolang blijven als je wil, ook als je ouder bent dan 32.

Community van jonge mensen

Zowel de stad Hasselt als de vastgoedontwikkelaar benadrukken dat ze met dit project vooral jonge mensen de kans willen geven om hun eerste vastgoedaankoop te kunnen verwezenlijken.

En laat juist daar nood aan zijn. Het wordt voor jongeren vaak almaar moeilijker om een eerste stulpje te kopen. Hasselt wil hiermee kansen creëren voor jonge mensen, zodat ze de mogelijkheid krijgen om een nieuw betaalbaar appartement in de stad te kopen.

Nu al blijkt de Kapertoren heel wat jonge starters aan te trekken, maar ook bij investeerders blijkt de interesse groot. Dit zijn bijvoorbeeld de ouders die hun centen goed willen besteden met het oog op de toekomst van hun kinderen.

Een woontoren voor jongeren

De woontoren - gelegen in de studentenbuurt en het vernieuwde openbare zwembad - zal in totaal 70 appartementen tellen en wordt met 16 verdiepingen zowat de hoogste van Limburg.

Op het gelijkvloers komt er een fitnesscentrum, een soort wasbar met koffieshop en wasserette, en een kindercrèche. Er komt ook een servicedienst die op aanvraag klusjes zal uitvoeren, zoals strijk- en poetshulp, reparaties, enz.

Bijna de helft van de appartementen die er gebouwd worden, zullen studio’s zijn tussen 35 en 55 m2. De andere helft zal bestaan uit 1 en 2 slaapkamers-appartementen. De prijzen variëren tussen 140.000 en 250.000 euro.

Bron: bouwenenwonen.net

Terug naar het overzicht

360┬░ Virtual Tour: de nieuwe trend

03 - 04 - 2018

Met de 360° virtual tour navigeer je gemakkelijk doorheen het volledige pand. Op deze manier kunnen klanten al een eerste indruk krijgen van het pand. Dit kan van thuis uit via je website of in het immokantoor met een tablet.

Vastgoed aankopen in functie van de hervorming van het verkooprecht

26 - 03 - 2018

Door de hervorming van het verkooprecht zal een kandidaat-koper de rekening dienen te maken welk regime inzake registratierechten, oud dan wel nieuw, voor hem het gunstigst uitvalt.