6 handige apps en devices voor huurders

07 - 05 - 2018

Domotica is niet langer het exclusieve terrein van huiseigenaars. Ook als huurder kun je tegenwoordig je voordeel doen met slimme elektronica. Je kunt dan wel geen ingrijpende aanpassingen aan je huurwoning doen, maar ook met kleine ‘smart devices’ kun je je leven een stuk makkelijker maken.

August Smart Lock

Ben je het ook een grote sleutelbos beu? Installeer dan het August Smart Lock. Dit slimme slot herkent jou namelijk als je eraan komt en opent dan automatisch de deur. Eens je binnen bent, gaat de deur ook vanzelf terug op slot.

Het August Smart Lock kun je gewoon over je deurslot schuiven, meer moet je niet installeren. Als je verhuist, laat je dus geen enkel spoor achter.

Amazon Echo Dot

De Amazon Echo Dot maakt gebruik van Amazons virtuele assistent Alexa om via stembediening muziek af te spelen, telefoonoproepen te doen, het weer te voorspellen, audioboeken af te spelen, … Meer dan een stopcontact heb je niet nodig voor de ‘installatie’ van de Echo Dot.

Philips Hue smart ledlampen

De slimme ledlampen van Philips Hue draai je net als elke andere lamp gewoon in een fitting. Koppel de lampen draadloos aan de Hue Bridge en je kunt ze bedienen met Philips Hue-app of met je stem.

Wemo Mini Smart Plug

Met de Wemo Mini Smart Plug zijn slimme ‘tussenstekkers’ die verhinderen dat je je tv, radio, strijkijzer of wat dan ook vergeet af te zetten. Je toestellen vanop afstand in- en uitschakelen of tijdsprogramma’s instellen is een makkie met de app.

Frigidaire Cool Connect smart airconditioner voor ramen

De Cool Connect airconditioner van Frigidaire kun je makkelijk aan je raam installeren en vanop afstand bedienen via de app op je smartphone of je tablet. Ook krijg je automatisch een melding als je de filter van het toestel moet reinigen of vervangen.

WyzeCam: de perfecte veiligheidscamera voor huurders

Ben je op zoek naar een betrouwbare, maar ook betaalbare veiligheidscamera? De WyzeCam is een betrouwbare veiligheidscamera,  kost nog geen 20 euro en toont je een livestream van wat er allemaal gebeurt in je woning. De WyzeCam herkent ook bepaalde geluiden: als het rookalarm of het CO-alarm afgaat, krijg je onmiddellijk een melding.

Bron: Logic Immo

Terug naar het overzicht

Mag je iemand meenemen naar de algemene vergadering van mede-eigenaars?

25 - 02 - 2019

In tegenstelling tot vroeger mag je volgens de nieuwe appartementswet van 1 januari 2019 je laten bijstaan door één persoon.

Wijziging in de verplichting van rookmelders sinds 2019

15 - 02 - 2019

De spelregels rond rookmelders zijn sinds 1 januari 2019 weer iets strenger geworden in Vlaanderen. Waar en wanneer zijn ze nu precies verplicht?