België telt heel wat verouderde appartementsgebouwen. Het Grondwettelijk Hof oordeelde nu echter in het arrest van 20 februari 2020 dat opnieuw alle  mede-eigenaars van een appartementsgebouw akkoord moeten gaan met de afbraak en de heropbouw ervan.

Wat met huurschade?

28 - 02 - 2020

Huurschade is de ergste nachtmerrie van elke verhuurder, die het rendement van de huur ernstig aangetast ziet.

De bouwtrends voor 2020

14 - 02 - 2020

Digitalisering, onzekerheid in de bouwsector en compact, collectief en smart wonen. Dit zijn de bouwtrends voor dit jaar.

De overheid wil ramen met enkel glas de wereld uit helpen. Vanaf 1 januari 2020 zal dubbelglas verplicht zijn in elke woning. Dat betekent dus ook dat huurwoningen onder deze nieuwe regelgeving vallen.

Een inloopdouche is een waterbestendig douchegedeelte waar je eenvoudig kan inlopen. De inloopdouche wint de laatste jaren meer en meer aan populariteit.

België telt meer dan 140 woninginbraken per dag. Door je woning goed te beveiligen zal je de kans op inbraak verkleinen. Hoe gaan inbrekers te werk?

Agence Van den Abeele wenst u, en al wie u dierbaar is, prettige kerstdagen en alvast een succesvolle rit naar het nieuwe jaar toe.

Camera’s zijn alomtegenwoordig vandaag de dag maar wat zijn de regels? Mag u zomaar een bewakingscamera aan de voorgevel van uw woning hangen om de toegang tot de woning te controleren?

1 op de 5 Vlamingen huurt in ons land, maar die huurders blijken almaar nonchalanter te worden. Vlamingen die een afspraak maken om een woning te bezichtigen, sturen almaar vaker hun kat, zonder de vastgoedmakelaar te verwittigen.

Rookmelders zijn vanaf 1 januari 2020 wettelijk verplicht in elke Vlaamse woning. Sinds 2013 was het in huurwoningen en nieuwbouwwoningen al verplicht om één rookmelder per verdieping te hebben. Nu wordt die verplichting uitgebreid naar àlle woningen in Vlaanderen.

De asbestinventaris  is een inventaris van de aanwezige asbesthoudende toepassingen in een gebouw of een werkzone. Voor elk materiaal of gebouwonderdeel waar asbest in zit, geeft de asbestinventaris advies om het asbest veilig te beheren of te verwijderen.

Met deze tips en wat gezond verstand zorg je voor een betere luchtkwaliteit in je woning.

De woningmarkt stevent dit jaar door de extreem lage rente af op een prijsstijging van 3 procent. Maar een  zwakke economie en de aangekondigde afschaffing van de woonbonus zweven boven deze trend.

De voordelen van energiezuinig wonen zorgen voor een vollere portemonnee én een verhoogd wooncomfort.

We bouwen alsmaar kleiner. Is deze trend ten laste van het wooncomfort? Met deze tips haal je het maximum uit je woning.

Over het moment waarop u de woninghuur indexeert, bestaan veel misverstanden. We zetten nog eens alles op een rijtje.

Een kangoeroewoning is een woning met twee verschillende wooneenheden. Het idee komt uit Scandinavië om jongere en oudere genaraties te laten samenwonen.

Vanaf 1 augustus 2019 kunnen gezinnen kunnen een premie aanvragen voor wie een thuisbatterij heeft geïnstalleerd.

Vanaf 1 januari 2020 wordt het EPC-kengetal belangrijk want de woningcontroleur zal het gebrek ‘dakisolatie’ aankruisen wanneer er geen EPC is of wanneer het aanwezige EPC een bepaald minimaal kengetal vermeldt.

De Vlaamse overheid heeft onlangs een nieuwe tool gelanceerd: ‘jouw mobiscore’. Het geeft inzage in een reeks voorzieningen die in een gemeente te vinden zijn. De bereikbaarheid en de keuze van een woonplaats is en blijft echter subjectief, ongeacht de mobiscore.

Afbreken van een verouderd appartementsgebouw? Terug naar af.

10 - 03 - 2020

België telt heel wat verouderde appartementsgebouwen. Het Grondwettelijk Hof oordeelde nu echter in het arrest van 20 februari 2020 dat opnieuw alle  mede-eigenaars van een appartementsgebouw akkoord moeten gaan met de afbraak en de heropbouw ervan.

Wat met huurschade?

28 - 02 - 2020

Huurschade is de ergste nachtmerrie van elke verhuurder, die het rendement van de huur ernstig aangetast ziet.