Waarom we best energiezuinig gaan wonen

29 - 08 - 2019

De voordelen van energiezuinig wonen zorgen voor een vollere portemonnee én een verhoogd wooncomfort.

Uw energiefactuur

Het voordeel van uw investeringen is dat je het heel snel terugverdient. Daarna gaat de besparing gewoon verder en maakt u gewoon winst en kunt u ook aanspraak maken op hoge premies.

Vastgoed en milieu

Een derde van de CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door gebouwen. Door energiezuinig te wonen draagt u een steentje bij voor een beter milieu.

Comfortabeler wonen

Een goede isolatie van uw woning is goed voor uw energiefactuur. En bij warm weer blijft uw huis koeler en omgekeerd. Als we spreken over huizen isoleren, kan dit met dakisolatie, spouwmuurisolatie en het plaatsen van isolerende ramen.

Energiezuinig verkoopt goed

Met een energiezuinige woning profiteert u niet alleen van uw investeringen, maar ook als u uw woning wilt verkopen. De waarde van uw woning stijgt aanzienlijk als het voldoet energie-eisen van nu en later.

Het is van moeten

In 2021 moet elke nieuwbouwwoning bijna-energieneutraal zijn. Dit betekent dat de woning goed geïsoleerd moet zijn en de energie vooral uit hernieuwbare bronnen wordt gehaald.

Bron: livios.be

Terug naar het overzicht

Dit geluid kan je leven redden

07 - 11 - 2019

Rookmelders zijn vanaf 1 januari 2020 wettelijk verplicht in elke Vlaamse woning. Sinds 2013 was het in huurwoningen en nieuwbouwwoningen al verplicht om één rookmelder per verdieping te hebben. Nu wordt die verplichting uitgebreid naar àlle woningen in Vlaanderen.

De Vlaamse wetgever voert een verplicht asbestinventarisattest in

30 - 10 - 2019

De asbestinventaris  is een inventaris van de aanwezige asbesthoudende toepassingen in een gebouw of een werkzone. Voor elk materiaal of gebouwonderdeel waar asbest in zit, geeft de asbestinventaris advies om het asbest veilig te beheren of te verwijderen.