Wat is het verschil tussen werkkapitaal en reservekapitaal in mede-eigendom?

23 - 01 - 2018

Het werkkapitaal dient voor de lopende uitgaven

Het werkkapitaal staat op zichtrekening op naam van de Vereniging van mede-eigenaars. Het dient voor regelmatige uitgaven. De syndicus kan dit ten allen tijde gebruiken zonder toestemming van de Algemene Vergadering.

Bij verkoop kavel kan de verkoper het niet-gebruikte deel van zijn voorschot recupereren van de Vereniging van Mede-eigenaars, dit in verhouding met de periode dat het pand niet wordt gebruikt en aldus ook de gemene delen niet.

Het reservekapitaal dient voor de grote uitgaven

Het reservekapitaal  dient voor grote uitgaven (investeringswerken) en onverwachte uitgaven. Het kan enkel worden aangesproken als de Vereniging van mede-eigenaars  hiertoe heeft beslist.

Het reservekapitaal staat op spaarrekening of mag belegd worden. Een meerhandtekeningenclausule is mogelijk.

Bij verkoop kan de verkoper zijn bijdragen niet recupereren van de Vereniging van mede-eigenaars. Bij aankoop van een appartement of eigendom in mede-eigendom is het dus steeds aan te raden de syndicus te contacteren om de stand van het reservekapitaal te raadplegen.

Terug naar het overzicht

Enkele simpele tips om inbraken te voorkomen

01 - 02 - 2018

Een inbraak in uw huis of appartement is steeds een traumatische ervaring!
Voorkomen is zoals steeds beter dan genezen!

Wist u dat je met enkele kleine maatregelen de kans op een inbraak in uw huis of appartement gevoelig kunt minderen!

Wat is het verschil tussen werkkapitaal en reservekapitaal in mede-eigendom?

23 - 01 - 2018

Het werkkapitaal staat op zichtrekening op naam van de Vereniging van mede-eigenaars. Het dient voor regelmatige uitgaven. Het reservekapitaal  dient voor grote uitgaven (investeringswerken) en onverwachte uitgaven.