Wat doe je met je tuinmeubelen in de winter?

14 - 11 - 2017

Kunt u uw buitenmeubels geen plaatstje geven binnen? Dan is een beschermhoes een oplossing tegen het grillige winterklimaat.

Beschermhoezen zijn vandaag in alle soorten en maten verkrijgbaar. Toch is de ene hoes de andere niet en dat merkt u aan de prijsverschillen op de markt.

Semipermeabele beschermhoezen

Bezit u mooie tuinmeubelen, let dan vooral op het materiaal aan de buitenkant. Semipermeabel hoezen laten geen vocht binnen, maar wel lucht naar buiten. Zo kunnen uw tuinmeubelen ademen. Tuinkussens haalt u best altijd naar binnen

Onderhoud na de winter

Laat u alles buitenstaan met een hoes, wees er dan wel van bewust dat de tuinmeubelen erg vuil worden en het u veel tijd zal vragen voor het schoonmaken van uw tuinset.

Daarnaast loopt u een groot risico met vorst en het stukspringen van uw vlechtwerk. Ook een tuintafel met glasplaat loopt een groot risico op beschadigingen met straffe vorst. Haal dus uw glasplaat van de tuintafel af.

Enkele tips voor mooie tuinmeubelen

  • Een tuinmeubel van aluminium of vlechtwerk blijft in goede conditie als u deze tweemaal per jaar reinigt. Spoel uw tuinset na het schoonmaken altijd royaal af met schoon water.
  • Bij Teakmeubelen kunt u het teak laten vergrijzen door het teakhout tweemaal per jaar te reinigen. Wilt u de warme kleur van het teakhout zijn warme kleur te laten behouden, behandel dan uw teakhout tweemaal per jaar met teak protector.
  • Kunststof tuinmeubelen vergen weinig onderhoud. Het jaarlijks reinigen is voldoende.
  • Gebruik voor het reinigen van uw tuinmeubel geen hogedrukreiniger of agressief schoonmaakmiddel.
  • De textileen zitting of rugleuning van uw tuinstoel kunt u het beste reinigen met lauw water en zachte zeep.
  • Bescherm uw parasol met een parasolhoes tegen vuil en verkleuring.

Terug naar het overzicht

Contacteer de syndicus als je een appartement koopt

19 - 12 - 2017

De drie belangrijkste factoren die de meeste mensen afwegen bij hun zoektocht naar een appartement zijn de grootte, de ligging en de kostprijs. Maar hoe zit het met de financiële toestand van het gebouw? Uw syndicus weet raad.

Eén op de vijf woningen in Vlaanderen is onderverzekerd

13 - 12 - 2017

Bij de start van het verzekeringscontract is de woning meestal wel correct gedekt, maar daarna hebben de bewoners hun huis vaak gerenoveerd. Op die manier is de waarde van hun woning een flink stuk toegenomen, alleen is het nooit doorgegeven.