Eén op de vijf woningen in Vlaanderen is onderverzekerd

13 - 12 - 2017

Eén op de vijf woningen in Vlaanderen is fors onderverzekerd. Een gevaarlijke situatie.

Bij de start van het verzekeringscontract is de woning meestal wel correct gedekt, maar daarna hebben de bewoners hun huis vaak gerenoveerd. Op die manier is de waarde van hun woning een flink stuk toegenomen, alleen is het nooit doorgegeven. Als er iets gebeurt kan dit grote financiële gevolgen hebben.

Is je inboedel ook verzekerd?

Eenzelfde verhaal is te horen bij Vlamingen die bovenop een brandverzekering ook een inboedelverzekering hebben afgesloten.

Jonge gezinnen opteren vaak voor meubels die ze zelf in elkaar moeten zetten, maar kopen enkele jaren later al eens een waardevol designmeubel of een antieke kast. Alleen wordt ook die “upgrade” vaak vergeten.”

Neem foto’s van je pand en inboedel

Wil je een vlotte expertise na een schadegeval? Neem dan foto’s van waardevolle bezittingen en overzichtsbeelden van de kamers.

Met aankoopbewijzen kan je natuurlijk ook veel bewijzen, maar de ervaring leert dat de meeste mensen die niet bijhouden.”

Een brandpolis is niet wettelijk vereist, maar banken verplichten wel contractueel klanten om er een te nemen wanneer ze een woonlening aangaan.

Bron: Het Nieuwsblad

Terug naar het overzicht

Contacteer de syndicus als je een appartement koopt

19 - 12 - 2017

De drie belangrijkste factoren die de meeste mensen afwegen bij hun zoektocht naar een appartement zijn de grootte, de ligging en de kostprijs. Maar hoe zit het met de financiële toestand van het gebouw? Uw syndicus weet raad.

Eén op de vijf woningen in Vlaanderen is onderverzekerd

13 - 12 - 2017

Bij de start van het verzekeringscontract is de woning meestal wel correct gedekt, maar daarna hebben de bewoners hun huis vaak gerenoveerd. Op die manier is de waarde van hun woning een flink stuk toegenomen, alleen is het nooit doorgegeven.