Een woonlening sluit je af met een schuldsaldoverzekering

03 - 12 - 2017

Een woning kopen of bouwen gaat meestal gepaard met het aangaan van een lening. Hou hierbij rekening met situaties waarbij bijvoorbeeld jij of je partner overlijdt en de last van de interest en kapitaalaflossingen te groot wordt. Een schuldsaldoverzekering biedt hierbij de oplossing.

Wat is een schuldsaldoverzekering?

Dit is een tijdelijke overlijdensverzekering die wordt afgesloten in het kader van een hypothecaire lening. Wanneer je vroegtijdig overlijdt, zorgt de schuldsaldoverzekering ervoor dat het verzekerde maar nog niet terugbetaalde bedrag van de lening wordt terugbetaald aan de bank waar je het geld hebt geleend.

Schuldsaldoverzekeringen zorgen ervoor dat  je nabestaanden te beschermen tegen torenhoge afbetalingen bij overlijden. In ideale omstandigheden heb je de verzekering uiteraard nooit nodig, maar wanneer er toch iets misgaat, is je gezin wel beschermd.

Een schuldsaldoverzekering is niet verplicht en je kiest zelf waar je de verzekering afsluit. Je bepaalt zelf welk percentage van het geleende bedrag je laat verzekeren.

Schuldsaldoverzekeringen vergelijken

Het is zeker zinvol om de verschillende aanbiedingen van schuldsaldoverzekeringen te vergelijken. Zo kan bijvoorbeeld de dekking verschillen of kan de verzekering ook gelden bij bij arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid.

Terug naar het overzicht

Contacteer de syndicus als je een appartement koopt

19 - 12 - 2017

De drie belangrijkste factoren die de meeste mensen afwegen bij hun zoektocht naar een appartement zijn de grootte, de ligging en de kostprijs. Maar hoe zit het met de financiële toestand van het gebouw? Uw syndicus weet raad.

Eén op de vijf woningen in Vlaanderen is onderverzekerd

13 - 12 - 2017

Bij de start van het verzekeringscontract is de woning meestal wel correct gedekt, maar daarna hebben de bewoners hun huis vaak gerenoveerd. Op die manier is de waarde van hun woning een flink stuk toegenomen, alleen is het nooit doorgegeven.