De voordelen van een eigen woning te hebben

08 - 03 - 2017

Vrijheid en flexibiliteit

Een van de grootste voordelen aan het bezitten van uw eigen woning is het gevoel van vrijheid dat het u geeft, evenals de flexibiliteit dat je hebt wanneer veranderingen of verbeteringen aangebracht moeten worden.

U kunt uw eigen ontwerp en smaak van inrichting uit oefenen in de ruimste zin van het woord, en het beste deel is, de aanvullingen en wijzigingen die je maakt hebben het potentieel om toe te voegen aan de waarde van uw belegging!

Voorspelbaarheid en stabiliteit

Een investering in onroerend goed is een vaste waarde. Huurtarieven wijzigen van jaar tot jaar terwijl hypotheekbetalingen anderzijds relatief stabiel blijven van jaar tot jaar. Na verloop van tijd, kunt u zelf soms nieuwe manieren vinden om de woonlasten nog verder terug te dringen. Wees er wel van bewust dat uw onroerende voorheffing en verzekeringskosten kunnen veranderen.
Naast de financiële voordelen voor uw gezin biedt het bezitten van een huis op een unieke locatie een groot aantal sociale en maatschappelijke voordelen. Uw kinderen zullen profiteren van een ononderbroken opleiding in dezelfde omgeving en kunnen een goede vriendenkring uitbouwen.
Uzelf anderzijds heeft de mogelijkheid uw wortels neer te zetten en echt een deel van uw gemeenschap te vormen terwijl je geniet van levenslange vriendschappen en een gevoel van verbondenheid.

Besparingen en belastingvoordelen

Volgens de Belgische belastingwet kan u uw hypotheekafbetalingen in aftrek brengen. Vaak komen ook andere kosten (denk aan isolaties of investeringen) in aanmerking.
Na de aankoop van uw huis, kan het fungeren als een aanvullend spaarplan. Opbouwen van eigen vermogen in uw huis of andere bezittingen kan grote dividenden betalen.

Kapitaal en emotionele waarde

Maandelijkse huur verdwijnt, om nooit meer terug te zien. Hypotheek betalingen, aan de andere kant, bouwen een kapitaal op. Het geld dat u betaalt wordt geïnvesteerd in uw huis wat eventueel later goed van pas komt bijvoorbeeld als pensioen.
Echter, de opgebouwde financiële waarde van uw huis is slechts een materialistisch voordeel. Het bezitten van uw eigen huis stelt u in staat om herinneringen op te bouwen en bij te houden
De muren bieden een welkome thuis voor de foto's die je neemt en van het leven dat je hebt opgebouwd.
 

Terug naar het overzicht

Contacteer de syndicus als je een appartement koopt

19 - 12 - 2017

De drie belangrijkste factoren die de meeste mensen afwegen bij hun zoektocht naar een appartement zijn de grootte, de ligging en de kostprijs. Maar hoe zit het met de financiële toestand van het gebouw? Uw syndicus weet raad.

Eén op de vijf woningen in Vlaanderen is onderverzekerd

13 - 12 - 2017

Bij de start van het verzekeringscontract is de woning meestal wel correct gedekt, maar daarna hebben de bewoners hun huis vaak gerenoveerd. Op die manier is de waarde van hun woning een flink stuk toegenomen, alleen is het nooit doorgegeven.