Contacteer de syndicus als je een appartement koopt

19 - 12 - 2017

De drie belangrijkste factoren die de meeste mensen afwegen bij hun zoektocht naar een appartement zijn de grootte, de ligging en de kostprijs.

Hoe zit het met de financiële toestand van het gebouw?

Vraag dus bij de syndicus de kapitaalsituatie en vergaderverslagen op.

Veel gebouwen leggen een reservekapitaal aan om verwachte investeringen te dekken. Het is natuurlijk ook gewoon verstandig om een reservepotje aan te leggen.

Lees zeker de statuten er op na. Je vindt er de verdeling van algemene kosten en de verdeelsleutels die gehanteerd worden.

Als je een appartement koopt, dan wordt de syndicus je administratief en technisch aanspreekpunt. Zoek op voorhand uit of de syndicus een professional of een mede-eigenaar.

Is de syndicus aangesloten bij het Beroepsinstituut Van Vastgoedmakelaars. Dan weet je in ieder geval dat hij voldoet aan strenge voorschriften en voldoende geschoold is. Een goede syndicus volgt de bepalingen van de wet, organiseert jaarlijks een algemene vergadering en houdt een duidelijke boekhouding bij.

De syndicus zal je ook informeren omtrent eventuele toekomstige investeringen die reeds beslist werden voor het gebouw. Informeer je dus op voorhand, zodat je niet met onvoorziene kosten opgezadeld wordt!

Terug naar het overzicht

Contacteer de syndicus als je een appartement koopt

19 - 12 - 2017

De drie belangrijkste factoren die de meeste mensen afwegen bij hun zoektocht naar een appartement zijn de grootte, de ligging en de kostprijs. Maar hoe zit het met de financiële toestand van het gebouw? Uw syndicus weet raad.

Eén op de vijf woningen in Vlaanderen is onderverzekerd

13 - 12 - 2017

Bij de start van het verzekeringscontract is de woning meestal wel correct gedekt, maar daarna hebben de bewoners hun huis vaak gerenoveerd. Op die manier is de waarde van hun woning een flink stuk toegenomen, alleen is het nooit doorgegeven.