Allereerste appartementsgebouw met leeftijdslimiet voor bewoners

16 - 11 - 2017

Wie straks in de Hasseltse Kapertoren wil wonen of er een stulpje wil huren, zal jonger moeten zijn dan 32 jaar.

Binnenkort krijgt Hasselt de allereerste woontoren van Vlaanderen met een leeftijdslimiet voor haar bewoners. Wie straks in de Hasseltse Kapertoren wil wonen of er een stulpje wil huren, zal jonger moeten zijn dan 32 jaar.

Let wel, iedereen zal er een appartement kunnen kopen, dus ook mensen van 32 of ouder. Maar voor wie er zélf gaat wonen, is het belangrijk dat minstens de jongste bewoner minder dan 32 lentes telt. Eens je er ingetrokken bent en er woont, mag je er uiteraard zolang blijven als je wil, ook als je ouder bent dan 32.

Community van jonge mensen

Zowel de stad Hasselt als de vastgoedontwikkelaar benadrukken dat ze met dit project vooral jonge mensen de kans willen geven om hun eerste vastgoedaankoop te kunnen verwezenlijken.

En laat juist daar nood aan zijn. Het wordt voor jongeren vaak almaar moeilijker om een eerste stulpje te kopen. Hasselt wil hiermee kansen creëren voor jonge mensen, zodat ze de mogelijkheid krijgen om een nieuw betaalbaar appartement in de stad te kopen.

Nu al blijkt de Kapertoren heel wat jonge starters aan te trekken, maar ook bij investeerders blijkt de interesse groot. Dit zijn bijvoorbeeld de ouders die hun centen goed willen besteden met het oog op de toekomst van hun kinderen.

Een woontoren voor jongeren

De woontoren - gelegen in de studentenbuurt en het vernieuwde openbare zwembad - zal in totaal 70 appartementen tellen en wordt met 16 verdiepingen zowat de hoogste van Limburg.

Op het gelijkvloers komt er een fitnesscentrum, een soort wasbar met koffieshop en wasserette, en een kindercrèche. Er komt ook een servicedienst die op aanvraag klusjes zal uitvoeren, zoals strijk- en poetshulp, reparaties, enz.

Bijna de helft van de appartementen die er gebouwd worden, zullen studio’s zijn tussen 35 en 55 m2. De andere helft zal bestaan uit 1 en 2 slaapkamers-appartementen. De prijzen variëren tussen 140.000 en 250.000 euro.

Bron: bouwenenwonen.net

Terug naar het overzicht

Contacteer de syndicus als je een appartement koopt

19 - 12 - 2017

De drie belangrijkste factoren die de meeste mensen afwegen bij hun zoektocht naar een appartement zijn de grootte, de ligging en de kostprijs. Maar hoe zit het met de financiële toestand van het gebouw? Uw syndicus weet raad.

Eén op de vijf woningen in Vlaanderen is onderverzekerd

13 - 12 - 2017

Bij de start van het verzekeringscontract is de woning meestal wel correct gedekt, maar daarna hebben de bewoners hun huis vaak gerenoveerd. Op die manier is de waarde van hun woning een flink stuk toegenomen, alleen is het nooit doorgegeven.